WEST JURK

WEST JURK

Kasper heeft in Februari 2018 een week lang in een “kunstkamer” gezeten. Dit was een project van Atelier Open. Elke maand zat er een andere kunstenaar in de kamer. Tijdens zijn verblijf heeft Kasper onderzoek gedaan naar de tuindorpen van Amsterdam; Slotermeer, Osdorp, Geuzeveld en Sloterplas.
Deze wijken werden in de jaren 50 ontworpen door Van Eesteren ten behoefte aan de woningnood in het centrum van Amsterdam. Ruime straten, groen en ruimte. Het deed Kasper heel erg denken aan Almere.

In diezelfde jaren 50 kwam er een magazine uit genaamd “Goed wonen”. Een soort van Ikea gids. Hierin werd verteld hoe je “goed moest wonen” qua interieur en met de ruimte om je heen. Door de jaren heen is Amsterdam Nieuw West erg veranderd maar vooral qua bewoners. Er zijn vooral veel niet westerse mensen komen wonen. Hierdoor kent het een eigen sfeer, anders dan andere delen van Amsterdam.

Kasper heeft gesproken met buurtbewoners, veel literatuur gelezen en vooral veel rond gelopen voor inspiratie. Als conclusie van zijn verblijf heeft Kasper een jurk ontworpen die het oude (jaren 50) met het nieuwe (nieuwe bewoners) mixt. Het is een fifties a-lijn jurk geworden met een print geïnspireerd op de wijk in combinatie met een djellaba.